EDUCAR EN VALORS. "BLACK MIRROR".



En l'actualitat, existeixen multitud de sèries i films, que ens permeten educar en valors als nostres alumnes. Per ajudar a tractar  un tema tan actual com el de la deshumanització tecnològica, vos recoman, el visionat del capítol 1 de la temporada 3 de la minisèrie de Netflix "Black Mirror".  Comparteixo amb vosaltres, la dinàmica que vaig dur a terme amb els meus alumnes de 4 de l'ESO, relacionada amb aquest capítol anomenat "Caiguda en picat".



  REFLEXIONE'M

1. Hem visionat un capítol de la sèrie "Black Mirror" on l'argument central gira entorn a la concepció d'un futur inmediat on la vàlua de les persones es troba vinculada al seu "status virtual". A continuació, llegirem un article, que ens farà reflexionar sobre la deshumanització que provoca l'abús tecnològic. Després de llegir-ho, i tenint en compte les idees que t'ha transmès el capítol "Caiguda en picat", contesta a les següents preguntes:

a) Què en penses del futur alternatiu que ens presenta aquest capítol? Creus que és possible que la gent arribi a estar totalment absorta per la tecnologia fins arribar a jutjar a les persones depenent de la seva acceptació social dins les xarxes socials?.
b) Creus que part del que ens mostra el capítol ja es troba present en la societat actual?.
c) Per què el capítol de "Black Mirror" és un clar exemple del que l'article següent anomena "Deshumanització tecnològica"?
d) A partir de quines actituds que s'observen en lavida actual, es pot arribar a la conclusió de què ens trobem en ple procès de deshumanització?
e) Cóm cres que es poden revertir els efectes de la deshumanització tecnològica?
f) Assenyala els aspectes positius i negatius del actual desenvolupament tecnològic.

 " La Deshumanització tecnològica"
< Avui en dia, hi ha aplicacions per tot, que controlen quasi tot. Volem saber la darrera connexió de la nostra parella, si ha llegit el darrer missatge que li hem enviat i, si és així, per què no m'ha contestat encara?. Volem tenir una aplicació que controli les calories que hem gastat, un altra que ens digui a quina hora i minut començarà a ploure dempa i una altra que ens ajudi a prendre la decisió de tenir o no una cita amb tal o qual persona, Volem controlar cada aspecte de la nostra vida, i ens frustrem si no ho aconseguim!.
La mala utilització de la tecnologia i el constant abús d'ella, fa que estiguem perdent part de la nostra condició humana. Preferim observar la realitat a través d'una pantalla, envers de jutjar-la a través dels nostres propis ulls. Preferim jutjat a les persones basant-nos en una pantalla mòbil que ens diu que la seva darrera connexió fou a les 20:28, i no ha contestat el meu missatge fins les 19:21. Ens deshumanitzam quan ens comuniquem per WhatsApp amb una persona, i el que més ens interessa o preocupa d'ella és que el seu estat sigui en línia>.





Comentaris

Entrades populars